Η CASS TECHNAVA διοργανώνει το 1ο Τουρνουά αλιείας LOWRANCE – λαγοκέφαλου από σκάφος στην Κύπρο.

Posted by lowrance 06/11/2020 0 Comment(s) Νέα,

 

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της, η εταιρία μας που δραστηριοποιείται στην Κύπρο Cass Technava, διοργανώνει «Διαγωνισμό Αλιείας Λαγοκέφαλου» την Κυριακή 15 Νοεμβρίου με δώρα, έπαθλα & προϊόντα της LOWRANCE συνολικής αξίας άνω των 3000 ευρώ!

 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να παρέχει σε ερασιτέχνες ψαράδες, κίνητρο για να αφιερώσουν το χρόνο τους στην καταπολέμηση της φοβερά επιβλαβούς παρουσίας του λαγοκεφάλου στις θάλασσες μας. Το μοναδικό αλίευμα που θα ενδιαφέρει τον διαγωνισμό είναι αποκλειστικά και μόνο ο λαγοκέφαλος. Θα βραβευθεί η ομάδα που θα αλιεύσει τα περισσότερα κιλά, ο αθλητής που θα αλιεύσει το μεγαλύτερο άτομο, ως επίσης το καλύτερο στιγμιότυπο από συσκευή Lowrance που θα δημιουργηθεί κατά τον διαγωνισμό!

 

Κανονισμοί αξιολόγησης αθλητών

 

Στο τουρνουά θα ληφθούν υπόψη αποκλειστικά οι αλιευμένοι λαγοκέφαλοι του είδους Lagocephalus sceleratus.

 

 


Θα ανακηρυχθούν 3 νικητές:

 

1οι νικητές (ομάδα) – Μεγαλύτερη ποσότητα (κατά βάρος) λαγοκεφάλων.

Νικήτρια ομάδα αυτή που θα μαζέψει τα περισσότερα κιλά!

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Τρόπαιο και μια συσκευή LOWRANCE HDS Carbon 9” με αισθητήρα 9-pin L/H High Speed skimmer (αξίας 2,355 ευρώ) 

 

2ος νικητής – Ο αθλητής που αλίευσε τον μεγαλύτερο (κατά βάρος) λαγοκέφαλο.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Τρόπαιο και μια συσκευή LOWRANCE HOOK Reveal 9” με αισθητήρα 50/200 (αξίας 620 ευρώ)

 

3ος νικητής – Το «καλύτερο» στιγμιότυπο / απεικόνιση από συσκευή Lowrance ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.

Η απεικόνιση πρέπει να ληφθεί κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Κριτήρια αξιολόγησης: η καθαρότητα της εικόνας, η λεπτομέρεια απεικόνισης του περιβάλλοντος και της απεικόνισης των εργαλείων και των στόχων.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Τρόπαιο και χάρτης C-MAP της Κύπρου (αξίας 150 ευρώ)

 

Χώρος διεξαγωγής τουρνουά

 

Από την περιοχή του σταθμού αφαλάτωσης μετά το αεροδρόμιο, έως το δυτικό άκρο της Μαρίνας Λάρνακας και έως 5 ναυτικά μίλια ανατολικά.

 

 

Γενικοί Κανονισμοί

 

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν βάρκες και καγιάκ που πληρούν ΟΛΕΣ τις απαιτήσεις που προκύπτουν από την εθνική και διεθνή νομοθεσία (μέγιστος αριθμός αθλητών 2 άτομα ανά πλεούμενο – δικαιούνται και αθλητές ατομικά). 

 

2. Κάθε αθλητής δικαιούται να χρησιμοποιήσει ένα (1) καλάμι. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εφεδρικών καλαμιών με μηχανισμό που μπορεί να έχει μαζί του ο κάθε αθλητής.

 

3. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αρματωσιών που μπορούν να έχουν οι αθλητές δολωμένες και έτοιμες προς χρήση. Σε καμία περίπτωση αυτές δεν μπορούν να είναι προσαρτημένες στα εφεδρικά τους καλάμια.

 

4. Επιτρέπεται η χρήση μαλάγρας ή ενισχυτικών δολωμάτων, σκουληκιών, ψαροδόλια και γαρίδες.

 

5. Το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχει αντίτιμο δέκα (10) ευρώ ανά άτομο και δικαίωμα έχουν όσα άτομα έχουν ενεργή ερασιτεχνική άδεια αλιείας από βάρκα.

Θα γίνουν σεβαστές όλες οι πρόνοιες των περί Αλιείας Νόμων και Κανονισμών και οι όροι αλιείας της σχετικής άδειας αλιείας. Κατ’ εξαίρεση της σχετικής νομοθεσίας και ειδικά για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, δεν θα ισχύσει όριο βάρους για τον λαγοκέφαλο (Lagocephalus sceleratus).

 

6. Η περιοχή διεκπεραίωσης του διαγωνισμού είναι από τη Μαρίνα Λάρνακας (ανατολικά) μέχρι την αφαλάτωση δυτικά του αεροδρομίου της Λάρνακας. Παραθέτετέ εικόνα προς καθοδήγηση στην επόμενη σελίδα.

 

Όρια Τουρνουά:

 

Βορειοδυτικό όριο: 34° 54.854'Β 33° 38.706'Α  || Νοτιοδυτικό όριο: 34° 52.445'Β 33° 38.475'Α

Βορειοανατολικό όριο: 34° 54.867'Β 33° 43.482'Α || Νοτιοανατολικό όριο: 34° 52.428'Β 33° 43.202'Α 7.

 

7. Επισημαίνετε η προσοχή των συμμετεχόντων να αποφύγουν την καθορισμένη ζώνη προστασίας του ναυαγίου Ζηνοβία, των χώρο λουόμενων, ως επίσης την αποφυγή του οριοθετημένου χώρου των εγκαταστάσεων της αφαλάτωσης.

 

8. Χρόνος διεξαγωγής τουρνουά ορίζεται στις 15 Νοεμβρίου από τις 08.00 π.μ. με ώρα λήξης τις 11.00 π.μ..

Οι αθλητές παρακαλούνται όπως βρίσκονται έτοιμοι στις βάρκες τους πριν από την έναρξη. Η έναρξη θα δοθεί από το ψαρολίμανο Λάρνακας.

 

9. Τα αλιεύματα θα πρέπει να παραδοθούν στον κριτή του αγώνα μέχρι τις 11.45 π.μ. σε κλειστές σακούλες απορριμμάτων στο σημείο αξιολόγησης / απονομής των νικητών.

 

10. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κατά τη διάρκεια του τουρνουά, βάρκες να πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη των 15 μέτρων και η ανταλλαγή αλιευμάτων. Θα υπάρχουν κριτές / διαιτητές προς τήρηση των κανονισμών.

 

11. Το σημείο αξιολόγησης / απονομής θα είναι στο κατάστημα KN Fishing Stores (Λεωφ. Φανερωμένης 157) και η απονομή θα γίνει κατόπιν της αξιολόγησης των αλιευμάτων.

 

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 40 βάρκες και κατόπιν ολοκλήρωσης του αριθμού ΔΕΝ θα γίνονται δεχτές άλλες συμμετοχές!

 

 

Δηλώσεις συμμετοχών στο τουρνουά


ΛΑΡΝΑΚΑ

KN Fishing Stores Larnaca

Λεωφ. Φανερωμένης 157


ΛΕΥΚΩΣΙΑ

KN Fishing Stores Nicosia

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 1, Λατσιά


ΛΕΜΕΣΟΣ

CASS TECHNAVA

4 Ρήγα Φεραίου, Omega Crt, 5ος όροφος

 

 

Σας περιμένουμε για μια υπέροχη ψαρευτική εμπειρία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήσιμα Link: 
 

TECHNAVA SA LOWRANCE FISHING CLUB

Lowrance and B&G Sport Fishing Cyprus
 

https://www.lowrance.gr